ПРЕМИЕРА по TVT - Хасково. Времето като вечност

 


образователен документален филм за културно-исторически туризъм в две части – премиери по ТVТ: І част на 26 март , събота, а ІІ част на 27 март, неделя: от  14:00, от 20:00 и от 23:00 ч.

 

Хасково не е обикновен град. Заради своята многовековна история, той събира в себе си много думи – съществителни, прилагателни, глаголи. Богат е на впечатления и на усети. Но за много от нас, дори за живеещите в него, той остава все пак някак си непознат.

Замисляли ли сте се например, движейки се по обновените хасковски улици, колко често си даваме сметка за пластовете история и натрупаните традиции, по които и около които стъпваме, за забележителните постижения на поколения жители, родолюбци и обикновени хора, изразени в най-забележителните места на Хасково? Задавали ли сте си въпроса например какъв град е Хасково, погледнат от пиедестала на времето и осветен от предизвикателствата на настоящето?

 „Ак пънар”, „Марса”, „Хаскьой” – или Бял извор, Чист град, Владетелско село – това са само няколко от имената на този голям и южен български град. А известно е, че много имена имат само старите поселища... А най-интересната част винаги е самото пътешествие и посещението на неповторимите природни и културно-исторически места, в случая в Хасково и региона, където времето и човешките достижения се свиват до размера на... вечност.

Гледайте документалния филм „Хасково – времето като вечност”  само по Телевизия Туризъм.